Bafa Gölünün kuzey yakasında Kapıkırı köyü ile iç içe antik Herakleia kentinde. Herkül’e adanmış topraklarda 2500 yıllık serüvene katılmaya hazır mısınız?
Asırlık organik sertifikalı ( TR-OT-014-084.2016) zeytin ağaçlarımızdan zeytin toplayıp, kendi sızma zeytinyağımızı yapıyoruz.
Atina’ya adını veren, bütün kutsal kitaplarda yer alan, kimine göre hayat ağacı, kimine göre ölümsüz ağaç zeytin ağacını ne kadar tanıyorsunuz?
Efsanelere göre yeryüzünün ilk ağacı zeytin insanlığı kurtaran ağaçlardan birisidir.
Yiyecek olarak, yakacak olarak, ilaç olarak ve bundan başka sayısız şekilde kullanılır zeytin. Ama günümüzde birçoğumuz bu bilgileri kullanmıyoruz.
Eğer zeytinin bu unutulan özelliklerini yeniden öğrenmek ve organik zeytinyağı hasadımıza katılmak isterseniz sizleri Bafa Gölü’nün kıyısında iki bin yıllık Endymion kutsal alanının yanı başındaki zeytinliğimize davet ediyoruz.
1.Gün
Saat 19:00’da çalışmaları ve konaklamayı yapacağımız Agora Pansiyon’da katılımcılarla buluşuyoruz.
Bizim için özel olarak hazırlanmış zeytinyağlı yemeklerimizi yedikten sonrası şömine başında bölgedeki zeytincilik, zeytin ormanı canlıları ve sürdürülebilir tarım üzerine sohbet ediyoruz.
Akşam konaklama ve akşam yemeği Kapıkırı Köyünde Agora Pansiyonda.
Cumartesi sabah erkenden köy kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltı sonrası kısa bir yürüyüşle ilk atölye çalışmamız için hasadını yapacağımız zeytin bahçesine gidip yaşları 30 ile 500 arasında değişen zeytin ağaçlarından zeytinlerimizi hasat ediyoruz.
Bahçemiz 120 dönüm içinde yaklaşık 3000 ağaçtan oluşmaktadır.
Öğle yemeğimizi Bafa Gölü’nün muhteşem manzarası eşliğindeki zeytin bahçesinde yapıyoruz.
Odun ateşinde demlenen çayımızı da içtikten sonra topladığımız zeytinleri eşekler ile köye taşıyoruz. İkinci atölye çalışması için pansiyonumuzun bahçesinde topladığımız zeytinlerden antik taş değirmende en saf haliyle zeytinyağı elde ediyoruz.
Elde ettiğimiz natürel sızma zeytinyağını şişeleyerek katılımcılara hediye ediyoruz.
Akşam yemeği sonrası şömine başı sohbetleri devam ediyor.
Akşam konaklama ve akşam yemeği Kapıkırı Köyünde Agora Pansiyonda.
Pazar sabah erkenden köy kahvaltımızı yapıp günün ilk atölye çalışması olan kahvaltılık zeytin yapım atölyesi başlıyor. Bir gün önce topladığımız zeytinlerin bir kısmı ile çekişte, dilmelik yani kahvaltılık zeytini işliyoruz.
Sonrasında olgun hasat zeytin yağı ile ege mutfağı atölyemiz başlıyor. Agora pansiyonda annemiz Özgün ile mevsim sebzelerinden lezzetli bir öğle yemeği hazırlıyoruz.
Öğle yemeği sonrasında, Bölgedeki zeytinyağı fabrikalarını ziyaret edip fabrika işletmecileri ile sohbet. Fabrika ziyareti sonrasında tüm atölye çalışmaları sonrasında elde ettiğimiz zeytinyağı, çekişte, dilmelik kahvaltılık zeytinleri ve Organik Agora Gurme soğuk sıkım naturel sızma zeytinyağımızdan da katılımcılarımıza hediye ediyoruz.
Saat 16:30’da vedalaşıyoruz.
*Arkadaş veya aile gurupları için size uygun tarihler için bizimle iletişime geçebilirsiniz!*
Tur Tarihleri:
3 – 5 kasım 2023
Fiyat 2 kişilik odada Kişi başı: 5.100 ₺
Tek kişilik oda farkı 400 ₺
*Min-Max Kişi Sayısı: 2 – 17 kişi
KONAKLAMA
Agora pansiyon
Tek kişilik oda sayısı çok az olduğundan lütfen ofisimiz ile görüşünüz.
***Not: İsteyen katılımcılar Cumartesi sabah tura katılım yapabilirler. Bunun için en erken uçuş ile gelip diğer katılımcılarımıza dâhil olmaları gerekmektedir. Hava limanı transferi ve 1 gecelik konaklama fiyatı için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
* Zorunlu TURSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin!
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Aklınızda Bulunsun!
Turumuz bir ‘dağ tırmanışı’ turu DEĞİLDİR. Daha önce doğada yürüyüş deneyimi olan herkesin katılabileceği bir tur konseptidir.
Yürüyüş Botu: Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz.
Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız.
Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir
Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuz’un içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın
İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
Bilmemiz gereken bir sağlık sorunu veya alerji olduğunuz her han gibi bir şey varsa lütfen bizimle paylaşın!!